Társadalmi tevékenység, nemzetközi kapcsolatok


A Gyűrűfű Egyesület egyik feladata az ökofaluépítés köré szerveződő laza társaság szervezése, az azonosságtudatuk erősítése, közöttük a kommunikáció és a párbeszéd előmozdítása. Ennek érdekében az Egyesület a 2004-as évben a következő tevékenységeket végezte el, az alább felsorolt eredménnyel:
- Honlapkészítés: A mindeddig embrionális állapotban levő honlap érdemi továbbfejlesztésének eredményét olvasod, Kedves Olvasó.
A honlap kérdésében az előrehaladás a hírlevél kiadásában ütött vissza: az utóbbi időszakban a hírlevél kiadása sajnos szünetel.
- Hálózatépítés/Részvétel az országos és a nemzetközi zöld mozgalmak tevékenységében és az ökofalvak szervezeteiben (Global Ecovillage Network/GEN, Élőfalu Hálózat). Ennek keretében 2004 júliusában meglátogattuk Lakatos Géza barátunk máriahalmi Biofaluját, ahol a magyar ökofalvak tartották a nyári találkozójukat, majd azt követően németországi ZEGG (Zentrum für Experimentelle Gesellschaft Gestaltung) közösségbe utaztunk, ahol részt vettünk a GEN évi rendes közgyűlésén. 2005-ben szintén részt vettünk a nemzetközi ökofalvak Galgahévízen megtartott tanácskozásán.